Cursussen

Spoedcursussen stijldansen

Tijdens deze cursussen leert u in 4 lessen dansen. Handig wanneer u weinig tijd hebt en toch op een komend feest wilt dansen. U leert in ieder geval de Quickstep en de Cha Cha Cha. Er wordt ook een derde dans gedaan. Dit kan de Engelse Wals zijn, maar in overleg is het natuurlijk ook mogelijk om een andere dans te kiezen. Leuk om met familie, vrienden, kennissen of collega’s te doen. Deze cursussen starten bij minimaal 4 paren (en maximaal 10 paren). Heeft u de smaak te pakken gekregen dan kunt u doorgaan met de overige 10 lessen zodat u de gehele Bronscursus gevolgd heeft.

Brons

De Bronscursus bestaat uit 14 lessen en is speciaal voor beginners. In deze cursus leert u een aantal Ballroom- en Latijns Amerikaanse dansen, zoals de Quickstep, de Engelse Wals, de Tango, de Cha Cha, de Rumba en de Jive. Met deze cursus kunt u in ieder geval op feestjes behoorlijk uit de voeten.

Van zilver tot goudster en masterclass

Wilt u meer leren dan kunt u doorgaan met de vervolg cursussen. De programma’s worden uitgebreider en er komen, in overleg met de cursisten, meerdere dansen bij zoals b.v. de Samba, de Paso Doble, de Weense Wals en de Slow Foxtrot. Door de cursussen heen besteden we af en toe tijd aan dansen die populair zijn zoals de Saturday Night Fever, de Mambo, de Argentijnse Tango etc.

Seniorengroep stijldansen

Voor veel ouderen ligt het lestempo te hoog en kan men “het niet meer bijbenen”. Met deze groep doen we twee tot vier dansen. Net zolang totdat de dansen u gemakkelijk afgaan. We herhalen veel en dansen op herkenbare muziek van vroeger. Naast het dansen is de gezelligheid ook erg belangrijk. En u bent op een leuke manier met bewegen bezig.

Solo Dance / Line Dance

Voor iedereen van elke leeftijd. Er worden allerlei soorten dansjes gedaan. Korte dansjes voor beginners tot langere en gecompliceerde dansen voor gevorderden. Een voorbeeld van de vele mogelijkheden; Engelse Wals, Cha Cha, Jive (Rock), Rumba, Country, Mambo etc.   Na een aantal lessen kent u diverse line dansjes. De dansen worden steeds herhaalt dus mocht u eens een les missen dan is dat geen probleem. Het is erg leuk en gezellig om te doen en ongemerkt werkt u ook nog aan uw conditie. Ook op de vrije dansavonden komt Line Dance uitgebreid aan bod. Vooraf wordt er eerst een uur les gegeven om het e.e.a. nog eens te oefenen en daarna kunt u tijdens deze gezellige avonden alles nog eens heerlijk doordansen. Er wordt bij ons niet in western of cowboy stijl gedanst maar gewoon in casual kleding.  Na de les ontvangt u per mail een filmpje van de dans zodat u thuis nog eens kunt oefenen.  Een partner is niet nodig!

Seniorengroep Solo Dance / Line dance

Voor 60 plus hebben we een Line Dance groep op de vrijdagochtend. We beginnen met een kopje koffie en gezellig even bijkletsen met elkaar. Dan gaan we dansen en houden ook nog een korte pauze tussendoor. De dansjes worden heel rustig opgebouwd en veel herhaalt. We dansen op herkenbare muziek uit de jaren 60 en 70. De dansjes zijn zeer gevarieerd zoals o.a.  Wals, Rumba, Foxtrot, Country etc. Voor deze cursus heeft u geen partner nodig.

Recreatiegroep

Tot slot hebben wij nog een recreatiegroep. Hier wordt wat meer individueel lesgegeven. U danst mee wat u wilt en wilt u pauzeren? Ook prima!
Het niveau van deze groep is van Goud tot Topklasse.